Wo 14 februari 2024 ‘Valentijn’

Wo 14 februari 2024 ‘Valentijn’

Ja, we gaan weer dansen! Klik op gekleurde vlak om je NU in te schrijven d.m.v. Facebook:

Eerstkomende Party is Zaterdag 17 februari ‘LATIN Moves’.
Eerstkomende verbindingsdag is zondag 25 februari ‘een nieuw begin’.

Wat een hoop fijne dingen weer: eerst de weekgroep en dan de party en de verbindingsdag volgend!

Het thema van deze week is dus het vieren van de liefde. Het verhaal achter Valentijnsdag zou om de priester Valentijn gaan die tijdens het Romeinse Rijk stiekem soldaten trouwde, en als straf hiervoor werd onthoofd. De executie van Sint-Valentijn op 14 februari 269 leverde wel een katholieke feestdag op. In 496 na Christus werd hij toegevoegd aan de heiligenkalender door Paus Gelasius: Valentijnsdag was geboren.

Toch zou het nog heel lang duren voordat de executie van Sint-Valentijn iets met romantiek te maken kreeg.

De betekenis van Valentijnsdag : een lentefeest. Al lang geleden werd februari gezien als het begin van de lente. Vogels maken nestjes, de natuur komt weer tot bloei, romantiek ten top.
In de veertiende eeuw schreef de Britse schrijver Geoffrey Chaucer het gedicht ‘Parliament of Fowls’, waarin hij omschrijft hoe de vogeltjes op een bewuste dag in februari hun partner kiezen:

(…) For this was on Saint Valentine’s day,
When every fowl comes there his mate to take,
Of every species that men know, I say,
And then so huge a crowd did they make (…)

Dit gedicht lijkt de oorsprong van de romantische betekenis die we tegenwoordig aan Valentijnsdag geven.

Ondanks het commerciële aspect dat de winkeliers er tegenwoordig aan geven is de intentie van de lente en de liefde een mooi gegeven om mee te dansen. En laat het nu ook net valentijnsdag zijn….

Kom je het ook ervaren en met ons meedansen?

Deze wekelijkse groep staat ook open voor jou! Heb je misschien al van de fijne lessen gehoord en wil je het ook eens meemaken….. Je bent welkom! En denk je Biodanza: wat is dat, wil ik wel eens meemaken? dan ben je ook welkom om mee te dansen.

Graag tot woensdag 14 februari om 19.45u!

Let op: aangepaste bedragen, zie onderaan dit bericht…

WIST JE DAT? Op vrijdag 19 april Alejandro Toro (de kleinzoon van de oprichter Rolando Toro die dit jaar 100 zou zijn geworden) ’s avonds een vivencia gaat geven in Gouda waar tot 800 mensen welkom zijn? Geef een berichtje als je er meer over wilt weten of mee wilt rijden!

FEESTAVONDEN  (elke 3e zaterdag van de maand in ‘het kristal’ 20.00 – 23.45):
– za 17 februari – ‘LATIN MOVES’
– za 16 maart – ‘SOUL’
– za 20 april – ‘DANCE’
– za 18 mei – ‘GOUD VAN OUD’
– za 15 juni – ‘POWER’
Alle titels onder voorbehoud.

DANSDAGEN  (4e zondag om de maand in ‘het kristal’ 14.30 – 20.00) :
– zo 25 februari – ‘Een nieuw begin’
– zo 28 april – ‘Innerlijk kind’
– zo 23 juni – ‘Je sensuele ik’
Alle titels onder voorbehoud.

En mocht jij nog een mooi thema hebben waar je eens mee zou willen dansen: geef het door, Misschien kan ik het bij een party of dansdag integreren.

WEEKGROEP (elke woensdag in ‘het kristal’ 20.00 – 22.00):
Geef je ook voor de weekgroep op als je nieuw bent; mocht er eens een verandering zijn of uitval, dan kan ik je bereiken! Diegenen die al langer meedansen worden door mijn app geïnformeerd.

Erg fijn als je met ons mee wilt dansen in de weekgroep en komt voelen hoe jouw dans mag ontstaan. We dansen zonder danspasjes, zodat we uiting kunnen geven aan wat er op het moment van de dans in ons leeft. En dat zal voor een ieder van ons anders zijn. En de muziek en de oefeningen ondersteunen jouw dans en het gevoel dat je krijgt om juist uitbundig te dansen of juist in rust. Ik zal je uitnodigen om daarin mee te gaan zodat je kunt ervaren hoe de melodie van jouw dans eruit mag zien.

Het wordt weer een workshop met gevarieerde muziek die je met een mooie groep dansers gaat beleven. Een workshop met een stuk vitaliteit, maar zeker ook verdieping. Ben je er ook bij?

Het prachtige biodanza systeem zorgt voor mooie dansen en prachtige muziek.
Neem even contact met me op als je nog niet eerder in mijn groep hebt gedanst.

En hoe fijn zou het zijn om dit met nóg meer mensen te mogen te mogen delen. We hebben al een prachtige wekelijkse groep, maar heerlijk als JIJ het ook komt ervaren. De groep zal je omarmen. En ben je nieuw en twijfel je? Maak dan een positieve stap die je veel zal gaan brengen. Ik nodig je dan ook uit om contact met me op te nemen….

Kom eens mee dansen om te kijken hoe het voor jou is. (Leuk als er (nog) meer mannen aansluiten!)
Er is weer fijne muziek en heerlijke afgestemde dansen op de manier zoals Rolando Toro de oprichter van Biodanza het opgezet heeft. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen!

Oordelen achter ons laten en vrij bewegen met wat er op dat moment is, hoe heerlijk is dat! Géén danspasjes, géén keurslijf, maar jouw uiting van wat JIJ op dat moment wilt uitdrukken. We gaan weer verbinden met elkaar, maar ook even terug naar jezelf.

Biodanza helpt ons om het leven te omarmen. Fijn als jij ook je hart wilt voelen en het gevoel wilt delen in de dans. Voor een ieder die zonder vaste danspasjes wil dansen op heerlijke verschillende wereldmuziek. Jong of oud, wel of niet kunnen dansen, je bent welkom.
Bij binnenkomst staat er thee en wat lekkers klaar. Na een korte deelronde starten we met de dans, waarbij ik een workshop geef met een bepaald thema.
In ongeveer 1,5 – 2 uur wordt je meegenomen naar jezelf, maar ook naar de verbinding met de ander.
Door dans alleen, met twee, of met de groep. Door de opbouw van de les en geen aangeleerde passen te hoeven onthouden, wordt je uitgenodigd om steeds verder bij jezelf te komen en te genieten van het leven zoals het op dat moment door jou beleefd mag worden.
Er wordt gedanst op blote voeten of zachte schoenen in een mooie zaal met goede ventilatie. Het is fijn om in makkelijke loszittende kleding te dansen.

Investering in jezelf: 4 proeflessen voor €35, losse les €18, voordelige strippenkaarten mogelijk.

AANBIEDING: Om ook jou te laten ervaren wat dansen met je doet biedt ik nu 4 proeflessen aan tegen dit zwaar gereduceerde bedrag. Zeker nu is het zo belangrijk om te dansen!

Ter info: Ook ik ontkom niet aan de verhogingen, Per 1 januari heb ik de prijzen als volgt aangepast:
Losse les €18,00
5 ritten kaart : € 80,00 (te gebruiken in 8 weken)
10 ritten kaart : €130,00 (te gebruiken in 12 weken)
10 ritten kaart : €150,00 (te gebruiken in 14 weken)

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Docent: Hans Hokke, info@heartfeelings.nl, www.heartfeelings.nl, biodanza.nl, 06 215 019 72.

Hartegroet,
Hans

Alle verdere Info kun je terugvinden op www.heartfeelings.nl
Mochten de kosten een belemmering zijn om te komen dansen (bijvoorbeeld minimum loon) benader me dan even.

Fijn als je je van te voren wilt opgeven!
Een beller is sneller: 06 215 019 72

No Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.