Wie ben ik

Ik ben in ieder geval een enthousiast danser.

Jong begonnen met stijldansen omdat dat toen nog zo hoorde. En omdat ook daar de meisjes overheersten en ze ‘altijd’ jongens te kort hadden heb ik heel veel bij andere groepen gedanst. Toen nog jongens in het pak en meisjes in niet te korte rok……

Toen ik wat ouder werd de keuze gemaakt voor Latijns Amerikaanse dans en daar als beginnende wedstrijdanser me heerlijk mee vermaakt. Ook toen sprak mij de muziek, de energie en de verbinding al aan Eigenlijk altijd blijven dansen, maar later kwamen er steeds meer andere dansvormen bij zoals salsa, tantric dance, 5-ritmes.

Tot ik werd uitgenodigd in 2012 door een vriendin om eens mee te gaan naar Biodanza. En daar was ik direct verkocht.
De dansvormen die ik op latere leeftijd deed als ik zin had, veranderde in het mee dansen in een weekgroep en ik keek elke week uit naar de  dans, de muziek en hoe mooi een Vivencia  (workshop) werd opgebouwd.

Als snel ging ik vaker Biodanza beoefenen bij andere docenten en ik bezocht biodanzafeesten en biodanzadagen. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

Elke vivencia gaf me weer voeding om te groeien, écht te voelen en diepe verbindingen te maken met mezelf en de ander.

Genoten van biodanza vakanties in Spanje, Frankrijk, België en Nederland waarbij ik kon dansen en ook weer andere mensen kon ontmoeten.

Ik merkte echter dat juist het wekelijks dansen de verdieping bracht. Ik ging wat minder naar andere groepen en verbond me met mijn vaste groep en een enkele biodanzadag/feest.

Toen kwam ik 7 jaar geleden op een punt waarop ik Biodanza wilde gaan uitdragen als docent.

Ik ben dan ook de opleiding gestart die ik inmiddels 2x doorlopen heb omdat het zo fijn is.

Ik volgde en volg nog steeds (nu als teamlid) de biodanza opleiding bij dansschool ‘Midden Nederland’ van Robert de Jong. Voor mij is hij een heel empathische docent waar ik me bij thuis voel. En zo is het elke maand een warm bad met heel veel dans, theorie, de mogelijkheid tot overnachten in een prachtig gebouw (https://www.centrumvoorzingeving.com/) en veel gezelligheid.

Inmiddels krijgt ook mijn 2e passie steeds meer vorm: Het dj’en! Ook hier merk ik dat ik het heerlijk vind om de muziek uit te zoeken en in te spelen op de dansers en ze zo een mooie avond aan te bieden.

En dat is ook wat ik nu doe in Biodanza door wekelijks een mooie les voor te bereiden en de mensen te laten genieten van hun dans. Ieder in zijn eigen vorm, passie en emotie.

Inmiddels ontvang ik weer supervisie van Robert de Jong en kan ik mijn eigen lessen opzetten.

Al met al is dans en muziek mijn hele leven door de rode draad geweest.

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930