wo 8 juni 2022 weekgroep ‘Seksualiteit!’

Er is maar één manier om je goed te voelen: je moet leren tevreden te zijn met het gegevene en niet altijd dat verlangen wat ontbreekt.

( Theodor Fontane; Duits schrijver 1819-1898)

Ja, ik wil dansen! Klik op zwarte vlak om je NU in te schrijven d.m.v. Facebook:

Eerstkomende dansavond met vrij dansen erbij is Zaterdag 18 juni.
Fijn als er meer MANNEN zijn die ook de weekgroep willen ervaren!
In de vakantie dansen we zoveel mogelijk door! Info op deze site of ‘www.facebook.com/BiodanzametHans/

De 5 lijnen in Biodanza waarmee gedanst wordt:
Vitaliteit – Creativiteit – Affectiviteit – SEKSUALITEIT – Transcedentie

Seksualiteit en sensualiteit horen bij ieder levensaspect, al wordt dat vaak niet erkend. Het wordt in onze huidige maatschappij onderdrukt en kan dus niet vrij stromen. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes vastgehouden wordt of streelt. In Biodanza wordt dit aspect van het leven op zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit nemen toe. Seksualiteit begint in de Biodanza bij opnieuw leren verlangen en bij het ontdekken en wakker maken van plezier in jezelf en heeft dus niets met seksuele handelingen te maken.

Het gaat juist om sensualiteit – genieten van binnenuit, je sensueel en mooi voelen, vreugde kunnen ervaren via de zintuigen, het vermogen te geven en te ontvangen. En houden van je eigen lichaam. Je lichaam weer als tempel zien, als een uiting van schoonheid, zonder schaamte, met liefde voor jezelf. Je weer te realiseren wat voor wonder je lichaam is en je lichaam te eren in al zijn vrouwelijkheid of mannelijkheid. En je eigen lichaam of dat van de ander met veel tederheid aanraken. Je lichaam is een wonder en is van zichzelf mooi ondanks alles wat we onszelf soms aanpraten!

In Biodanza ontdek je dat het lichaam vriendelijk en teder is, dat het een prachtige harmonie bezit, dat het weelderig is en mooi van zichzelf. Het gaat om het genieten van kleine sensuele dingen in je leven. Bijvoorbeeld: een lekker warm bad, het uitkiezen en proeven van voedsel, een ontspannende massage, met blote voeten in het gras lopen, de zon op je huid voelen, genieten van contact met je geliefde en natuurlijk het genieten van dansen en je lichaam in beweging zetten op de muziek wat we met biodanza doen.

Bij de lijn van seksualiteit hoort tevens het thema man-zijn en vrouw-zijn. Onze biologische identiteit wordt door ons geslacht bepaald. Het is belangrijk om de verschillen van het man-zijn en het vrouw-zijn te eren en te vieren. Om elkaar te respecteren in elkaars man en vrouw-zijn. De één kan niet zonder de ander.

Fijn als je dit aanspreekt en de impuls voelt om dit bericht te delen in een FB groep, je FB profiel, WhatsApp of je vriendengroep of…….. Fijn als je me daarmee wilt helpen, ik ben je er dankbaar voor.

Deze avond gaan we weer genieten van de dans en weer ervaren dat we samen mogen zijn, in affectieve verbinding met jezelf en de ander! Kom dit woensdag ook ervaren. Je bent welkom! Als je niet eerder bij me gedanst hebt is het fijn als je je van te voren aanmeldt.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Tijd: 19.45 – 22.00u
Inloop: 19.30u

En hoe fijn zou het zijn om dit met nóg meer mensen te mogen te mogen delen. We hebben al een prachtige wekelijkse groep, maar heerlijk als JIJ het ook komt ervaren. De groep zal je omarmen. En ben je nieuw en twijfel je? Maak dan een positieve stap die je veel zal gaan brengen. Ik nodig je dan ook uit om contact met me op te nemen….
Kom eens mee dansen om te kijken hoe het voor jou is. (Leuk als er meer mannen aansluiten!)
Er is weer fijne muziek en heerlijke afgestemde dansen op de manier zoals Rolando Toro de oprichter van Biodanza het opgezet heeft. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen!heeererererrr

Oordelen achter ons laten en vrij bewegen met wat er op dat moment is, hoe heerlijk is dat! Géén danspasjes, géén keurslijf, maar jouw uiting van wat JIJ op dat moment wilt uitdrukken. We gaan weer verbinden met elkaar, maar ook even terug naar jezelf.

Biodanza helpt ons om het leven te omarmen. Fijn als jij ook je hart wilt voelen en het gevoel wilt delen in de dans. Voor een ieder die zonder vaste danspasjes wil dansen op heerlijke verschillende wereldmuziek. Jong of oud, wel of niet kunnen dansen, je bent welkom.
Bij binnenkomst staat er thee klaar. Na een korte deelronde starten we met de dans, waarbij ik een workshop geef met een bepaald thema.
In ongeveer 1,5 – 2 uur wordt je meegenomen naar jezelf, maar ook naar de verbinding met de ander.
Door dans alleen, met twee, of met de groep. Door de opbouw van de les en geen aangeleerde passen te hoeven onthouden, wordt je uitgenodigd om steeds verder bij jezelf te komen en te genieten van het leven zoals het op dat moment door jou beleefd mag worden.
Er wordt gedanst op blote voeten of zachte schoenen in een mooie zaal met goede ventilatie. Het is fijn om in makkelijke loszittende kleding te dansen.

Investering in jezelf: 4 proeflessen voor €30, losse les €15, strippenkaarten mogelijk.

AANBIEDING: Om ook jou te laten ervaren wat dansen met je doet biedt ik nu 4 proeflessen aan tegen dit zwaar gereduceerde bedrag. Zeker nu is het zo belangrijk om te dansen!.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Docent: Hans Hokke, info@heartfeelings.nl, www.heartfeelings.nl, biodanza.nl, 06 215 019 72.

Hartegroet,
Hans
❤

Info over kosten, etc kun je hier terugvinden….
Mochten de kosten een belemmering zijn om te komen dansen (bijvoorbeeld minimum loon) benader me dan even.

Fijn als je je van te voren wilt opgeven!
Een beller is sneller: 06 215 019 72