wo 25 mei 2022 weekgroep ‘Creativiteit!’

De essentie van creativiteit is het nieuwe eraan, en dus hebben we geen maatstaf om haar te kunnen beoordelen.

( Carl Roger; Amerikaans psycholoog en psychotherapeut; 1902-1987)

Ja, ik wil dansen! Klik op zwarte vlak om je NU in te schrijven d.m.v. Facebook:

PS; zaterdag 21 mei is er GEEN dansavond. De eerstkomende is Zaterdag 18 juni.
De weekgroep gaat WEL gewoon wekelijks door! Fijn als er MANNEN zijn die ook de weekgroep willen ervaren!

Wat vind ik bovenstaand citaat een heerlijke uitspraak. Geen maatstaf hebben om te beoordelen! Voor mij interpreteer ik het zo: ik kan het dan dus ook niet ‘fout’ doen! Niet op afgerekend worden, hoe fijn is dat! Creatief leven heeft te maken met hoe je leeft en leven creëert voor jezelf en anderen. Creatief zijn gaat over vernieuwend durven zijn, nieuwe dingen uit proberen, iets creëren, je fantasie gebruiken.

We hebben allemaal iets creatiefs in ons: zijn we niet creatief in woorden overdragen dan misschien wel in expressie. Niet goed in tekenen, schilderen en kleien, misschien dan wel in nieuwe ideeën bedenken, gedichten maken of out of the box denken.

Biodanza wil je graag je eigen creativiteit in je dagelijks leven laten ontdekken. Het enige dat je te doen hebt is je creativiteit erkennen en de moed hebben er expressie aan te geven, wetende dat je er dus niet op afgerekend wordt. En dat is wat is wat we in Biodanza aanmoedigen!

Het stimuleren van het vermogen om puur en spontaan te zijn, groei en gezonde verandering, vernieuwingsimpulsen te ervaren. Creativiteit heeft te maken met het vermogen om een eigen persoonlijk antwoord te geven op verschillende levenssituaties. Heimelijk onderdrukt je omgeving soms de natuurlijke creativiteit. Het is dan essentieel deze kwaliteit juist te stimuleren en te faciliteren.

Biodanza nodigt ons uit de creativiteit weer terug te brengen in ons dagelijkse leven: in onze vriendschappen, met onze kinderen, in ons werk, in ons huis. Helaas is onze opvoeding vaak niet op creatief leven gericht geweest. Al jong hebben we afgeleerd om te spelen, te doen, te ontdekken, expressie te geven aan wat we van binnen voelen. Want we moesten op school stil zitten, luisteren en doen wat de juf ons zegt. We leren om ons te confirmeren, braaf te zijn, vooral niet op te vallen. We leren om ons gevoel niet te uiten want dan zijn we ‘lastig’ en zo sterft onze creativiteit beetje bij beetje af waardoor we soms niet eens meer weten dat we geboren zijn met creativiteit en wat voor plezier dat geeft! In ons werk bepalen de managers wat we wel en niet moeten/mogen doen, zitten we vast in routine en regelmaat en zijn maar al te veel mensen ‘verdoofd’. Onze huidige samenleving onderdrukt continu onze natuurlijke en aangeboren creativiteit.

Biodanza nodigt ons gelukkig uit om de creativiteit weer te herontdekken en toe te laten in ons leven. Creatief zijn is onze natuurlijke staat van zijn. We verlangen ernaar om creatief te mogen zijn, onszelf de toestemming te geven te ontdekken en te proberen. Onszelf daarbij toestemming te geven om fouten te mogen maken! Want zonder dat is het onmogelijk om creatief te zijn. Door fouten te maken leer je, door fouten te maken ontwikkel je en groei je.

Fijn als je dit aanspreekt en de impuls voelt om dit bericht te delen in een FB groep, je FB profiel, WhatsApp of je vriendengroep of…….. Fijn als je me daarmee wilt helpen, ik ben je er dankbaar voor.

Deze avond gaan we weer genieten van de dans en weer ervaren dat we samen mogen zijn, in verbinding met jezelf en de ander! Kom dit woensdag ook ervaren. Je bent welkom! Als je niet eerder bij me gedanst hebt is het fijn als je je van te voren aanmeldt.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Tijd: 19.45 – 22.00u
Inloop: 19.30u

En hoe fijn zou het zijn om dit met nóg meer mensen te mogen te mogen delen. We hebben al een prachtige wekelijkse groep, maar heerlijk als JIJ het ook komt ervaren. De groep zal je omarmen. En ben je nieuw en twijfel je? Maak dan een positieve stap die je veel zal gaan brengen. Ik nodig je dan ook uit om contact met me op te nemen….
Kom eens mee dansen om te kijken hoe het voor jou is. (Leuk als er meer mannen aansluiten!)
Er is weer fijne muziek en heerlijke afgestemde dansen op de manier zoals Rolando Toro de oprichter van Biodanza het opgezet heeft. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen!heeererererrr

Oordelen achter ons laten en vrij bewegen met wat er op dat moment is, hoe heerlijk is dat! Géén danspasjes, géén keurslijf, maar jouw uiting van wat JIJ op dat moment wilt uitdrukken. We gaan weer verbinden met elkaar, maar ook even terug naar jezelf.

Biodanza helpt ons om het leven te omarmen. Fijn als jij ook je hart wilt voelen en het gevoel wilt delen in de dans. Voor een ieder die zonder vaste danspasjes wil dansen op heerlijke verschillende wereldmuziek. Jong of oud, wel of niet kunnen dansen, je bent welkom.
Bij binnenkomst staat er thee klaar. Na een korte deelronde starten we met de dans, waarbij ik een workshop geef met een bepaald thema.
In ongeveer 1,5 – 2 uur wordt je meegenomen naar jezelf, maar ook naar de verbinding met de ander.
Door dans alleen, met twee, of met de groep. Door de opbouw van de les en geen aangeleerde passen te hoeven onthouden, wordt je uitgenodigd om steeds verder bij jezelf te komen en te genieten van het leven zoals het op dat moment door jou beleefd mag worden.
Er wordt gedanst op blote voeten of zachte schoenen in een mooie zaal met goede ventilatie. Het is fijn om in makkelijke loszittende kleding te dansen.

Investering in jezelf: 4 proeflessen voor €30, losse les €15, strippenkaarten mogelijk.

AANBIEDING: Om ook jou te laten ervaren wat dansen met je doet biedt ik nu 4 proeflessen aan tegen dit zwaar gereduceerde bedrag. Zeker nu is het zo belangrijk om te dansen!.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Docent: Hans Hokke, info@heartfeelings.nl, www.heartfeelings.nl, biodanza.nl, 06 215 019 72.

Hartegroet,
Hans
❤

Info over kosten, etc kun je hier terugvinden….
Mochten de kosten een belemmering zijn om te komen dansen (bijvoorbeeld minimum loon) benader me dan even.

Fijn als je je van te voren wilt opgeven!
Een beller is sneller: 06 215 019 72

december 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031