wo 18 mei 2022 weekgroep ‘Vitaliteit!’

Geluk komt niet van buiten; in het hart rust de prachtige bron waaruit we levenskracht en gelukzaligheid putten.

( Joseph von Auffenberg; Duits toneelschrijver;  1798-1857)

Ja, ik wil dansen! Klik op zwarte vlak om je NU in te schrijven d.m.v. Facebook:

PS; zaterdag 21 mei is er GEEN dansavond. De eerstkomende is Zaterdag 18 juni. de weekgroep gaat wel gewoon wekelijks door!.

Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Kortom vitaliteit is energie om te leven. Synoniemen zijn dan ook levenskracht en (hoeveelheid) energie.

Bij Biodanza is het ook onderkent dat zonder levenskracht weinig ontstaat. Vitaliteit is dan ook 1 van de 5 lijnen waarop biodanza gebaseerd is (de andere zijn creativiteit, affectiviteit, seksualiteit en transcendentie) en waarmee gedanst wordt.

Vitaliteit is de eerste lijn binnen Biodanza. Vitaliteit is het potentieel voor iemands algehele gezondheid.

Vitaliteit is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie en rust.

Vitaliteit is je impuls om de wereld tegemoet te treden. Iemand die vitaal is voelt zich gelukkig, vrolijk, vreugdevol, energiek, enthousiast, nieuwsgierig naar het leven, bruisend, borrelend en heeft zin om de wereld en zichzelf te ontwikkelen. Kortom – een vitaal persoon heeft een sterke wil en zin om te leven en heeft voldoende vitale levensenergie om te handelen. 

Maar als je constant in actie zou zijn, constant een actief leven zou leiden, put je jezelf uit. Ook in deze workshop is er dus de balans tussen actie en rust, tussen inspanning en ontspanning. Natuurlijk schommelt iemands vitaliteit en wisselt zijn vitale energie tijdens zijn leven. Zo zijn kinderen van nature vitaal en energiek en hebben ze bergen met energie. Als we ouder worden, worden we langzamerhand rustiger en moeten we meer op onze vitaliteit letten.

Heel belangrijk om je vitaal te blijven voelen is ook te blijven spelen! Iets dat kinderen vanzelf de hele dag doen en wat wij als volwassen steeds minder doen. Biodanza stimuleert dit juist door mede spelletjes te integreren, we gaan ons er vreugdevol door voelen. 

Fijn als je dit aanspreekt en de impuls voelt om dit bericht te delen in een FB groep, je FB profiel, WhatsApp of je vriendengroep of…….. Fijn als je me daarmee wilt helpen, ik ben je er dankbaar voor.

Deze avond gaan we weer genieten van de dans en weer ervaren dat we samen mogen zijn, in verbinding met jezelf en de ander! Kom dit woensdag ook ervaren. Je bent welkom! Als je niet eerder bij me gedanst hebt is het fijn als je je van te voren aanmeldt.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Tijd: 19.45 – 22.00u
Inloop: 19.30u

En hoe fijn zou het zijn om dit met nóg meer mensen te mogen te mogen delen. We hebben al een prachtige wekelijkse groep, maar heerlijk als JIJ het ook komt ervaren. De groep zal je omarmen. En ben je nieuw en twijfel je? Maak dan een positieve stap die je veel zal gaan brengen. Ik nodig je dan ook uit om contact met me op te nemen….
Kom eens mee dansen om te kijken hoe het voor jou is. (Leuk al er meer mannen aansluiten!)
Er is weer fijne muziek en heerlijke afgestemde dansen op de manier zoals Rolando Toro de oprichter van Biodanza het opgezet heeft. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen!

Oordelen achter ons laten en vrij bewegen met wat er op dat moment is, hoe heerlijk is dat! Géén danspasjes, géén keurslijf, maar jouw uiting van wat JIJ op dat moment wilt uitdrukken. We gaan weer verbinden met elkaar, maar ook even terug naar jezelf.

Biodanza helpt ons om het leven te omarmen. Fijn als jij ook je hart wilt voelen en het gevoel wilt delen in de dans. Voor een ieder die zonder vaste danspasjes wil dansen op heerlijke verschillende wereldmuziek. Jong of oud, wel of niet kunnen dansen, je bent welkom.
Bij binnenkomst staat er thee klaar. Na een korte deelronde starten we met de dans, waarbij ik een workshop geef met een bepaald thema.
In ongeveer 1,5 – 2 uur wordt je meegenomen naar jezelf, maar ook naar de verbinding met de ander.
Door dans alleen, met twee, of met de groep. Door de opbouw van de les en geen aangeleerde passen te hoeven onthouden, wordt je uitgenodigd om steeds verder bij jezelf te komen en te genieten van het leven zoals het op dat moment door jou beleefd mag worden.
Er wordt gedanst op blote voeten of zachte schoenen in een mooie zaal met goede ventilatie. Het is fijn om in makkelijke loszittende kleding te dansen.

Investering in jezelf: 4 proeflessen voor €30, losse les €15, strippenkaarten mogelijk.

AANBIEDING: Om ook jou te laten ervaren wat dansen met je doet biedt ik nu 4 proeflessen aan tegen dit zwaar gereduceerde bedrag. Zeker nu is het zo belangrijk om te dansen!.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Docent: Hans Hokke, info@heartfeelings.nl, www.heartfeelings.nl, biodanza.nl, 06 215 019 72.

Hartegroet,
Hans
❤

Info over kosten, etc kun je hier terugvinden….
Mochten de kosten een belemmering zijn om te komen dansen (bijvoorbeeld minimum loon) benader me dan even.

Fijn als je je van te voren wilt opgeven!
Een beller is sneller: 06 215 019 72

december 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031