wo 11 mei 2022 weekgroep ‘Lucht!’

wo 11 mei 2022 weekgroep ‘Lucht!’

Alles is van dezelfde adem. Het dier, de boom, de mens. De lucht deelt zijn wezen met al het leven.

( Chief Seattle; Opperhoofd van de Suquamish- en Duwanish-indianen; 1780-1866)

Ja, ik wil dansen! Klik op zwarte vlak om je NU in te schrijven d.m.v. Facebook:

Alles is van dezelfde adem……… We worden omringd door de lucht en ademen die in en uit. En eigenlijk staan we er niet bij stil, het is zo ‘gewoon’. Ik wil deze avond met het thema ‘Lucht’ gaan dansen. Het is zo’n autonoom proces om te ademen en het lijkt zo gewoon om lucht in te nemen en uit te blazen. En dat we dat doen met miljarden andere mensen, beesten en bomen over de hele wereld, hoe bijzonder eigenlijk! Zonder lucht zou er geen leven zijn; zouden we geen vuurtje aan kunnen steken; zou de wind zich niet laten voelen.

En ondanks dat de lucht zo belangrijk voor ons is, houden we ons vaak in en laten het niet vrijelijk stromen. We worden kortademig of krijgen te weinig rijke zuurstof binnen. En een ander aspect is dat de lucht dan niet vrijelijk door de keel stroomt. We komen dan soms letterlijk niet uit onze woorden, willen ons uiten maar kunnen dat niet. We blokkeren.
En als dat vaak gebeurt, dan is de vrije verbinding tussen hart en hoofd ook beperkt. Mensen zitten dan in hun hoofd en onderdrukken het gevoel van het hart. En Biodanza wil juist faciliteren dat mensen uit hun hoofd komen om het gevoel te ervaren.

En wat mooi dat Biodanza dan meehelpt om door dansen het gevoel weer te laten stromen. Te mogen ervaren dat je er mag zijn zoals je bent, te ervaren hoe het is om je vanuit een veilige omgeving te kunnen uiten. We gebruiken hiervoor 1 van de elementen waar we in Biodanza mee kunnen dansen: Lucht. En we gaan met ‘adem’ dansen.

Fijn als je dit aanspreekt en de impuls voelt om dit bericht te delen in een FB groep, je FB profiel, WhatsApp of je vriendengroep of…….. Fijn als je me daarmee wilt helpen, ik ben je er dankbaar voor.

Deze avond gaan we weer genieten van de dans en weer ervaren dat we samen mogen zijn, in verbinding met jezelf en de ander! Kom dit woensdag ook ervaren. Je bent welkom! Als je niet eerder bij me gedanst hebt is het fijn als je je van te voren aanmeldt.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Tijd: 19.45 – 22.00u
Inloop: 19.30u

En hoe fijn zou het zijn om dit met nóg meer mensen te mogen te mogen delen. We hebben al een prachtige wekelijkse groep, maar heerlijk als JIJ het ook komt ervaren. De groep zal je omarmen. En ben je nieuw en twijfel je? Maak dan een positieve stap die je veel zal gaan brengen. Ik nodig je dan ook uit om contact met me op te nemen….
Kom eens mee dansen om te kijken hoe het voor jou is.
Er is weer fijne muziek en heerlijke afgestemde dansen op de manier zoals Rolando Toro de oprichter van Biodanza het opgezet heeft. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen!

Oordelen achter ons laten en vrij bewegen met wat er op dat moment is, hoe heerlijk is dat! Géén danspasjes, géén keurslijf, maar jouw uiting van wat JIJ op dat moment wilt uitdrukken. We gaan weer verbinden met elkaar, maar ook even terug naar jezelf.

Biodanza helpt ons om het leven te omarmen. Fijn als jij ook je hart wilt voelen en het gevoel wilt delen in de dans. Voor een ieder die zonder vaste danspasjes wil dansen op heerlijke verschillende wereldmuziek. Jong of oud, wel of niet kunnen dansen, je bent welkom.
Bij binnenkomst staat er thee klaar. Na een korte deelronde starten we met de dans, waarbij ik een workshop geef met een bepaald thema.
In ongeveer 1,5 – 2 uur wordt je meegenomen naar jezelf, maar ook naar de verbinding met de ander.
Door dans alleen, met twee, of met de groep. Door de opbouw van de les en geen aangeleerde passen te hoeven onthouden, wordt je uitgenodigd om steeds verder bij jezelf te komen en te genieten van het leven zoals het op dat moment door jou beleefd mag worden.
Er wordt gedanst op blote voeten of zachte schoenen in een mooie zaal met goede ventilatie. Het is fijn om in makkelijke loszittende kleding te dansen.

Investering in jezelf: 4 proeflessen voor €30, losse les €15, strippenkaarten mogelijk.

AANBIEDING: Om ook jou te laten ervaren wat dansen met je doet biedt ik nu 4 proeflessen aan tegen dit zwaar gereduceerde bedrag. Zeker nu is het zo belangrijk om te dansen!.

We dansen in de aula van het Kristal – Distelvlinderlaan 200 – Apeldoorn
Docent: Hans Hokke, info@heartfeelings.nl, www.heartfeelings.nl, biodanza.nl, 06 215 019 72.

Hartegroet,
Hans
❤

Info over kosten, etc kun je hier terugvinden….
Mochten de kosten een belemmering zijn om te komen dansen (bijvoorbeeld minimum loon) benader me dan even.

Fijn als je je van te voren wilt opgeven!
Een beller is sneller: 06 215 019 72

No Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

december 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031