Biodanza in corona tijd

Biodanza in corona tijd

Lieve Jij,

Ik merk hoe lastig het is om steeds minder te mogen, hoewel het naar binnen keren en de rust die dat geeft ook fijn is. En de tegenstrijdigheid die dat voor mij soms is geeft dan soms juist weer onrust.

Hoe heerlijk zou het dan zijn als we weer mogen verbinden met elkaar in de dans en genieten van elkaar. Dat is wat ik toch het meeste mis. En voor mij als docent mis ik ook het opzetten van de vivencia (workshop) waarbij ik mijn gevoel en dat wat in mij leeft mag overdragen. En om dan te zien wat dat met de groep doet en hoe de onrust van de week voor zover die er is mag overgaan in warmte en liefde voor jezelf en de groep. En om dat te faciliteren is zo prachtig.

En dan merk ik dat het even afremt en er niet mag zijn. Maar hé, bestaat een Biodanza workshop ook niet uit een vloeiende curve van vitaal naar het bij jezelf komen in het 2e gedeelte van de vivencia?
En gebeurd er nu eigenlijk niet hetzelfde maar dan in een groter geheel vervat? Van maar door rennen, alles meer en beter naar op dit moment een veel rustigere flow waarbij we hopelijk juist meer bij onszelf mogen komen? En kunnen we dat dan ook? Mogen we de onrust, het eventuele onbegrip, misschien de angst die je hebt, het ongewisse laten voor wat het is?

Juist Biodanza zou zo mooi kunnen bijdragen om je eigen immuunsysteem weer op orde te krijgen en rust te krijgen op wat er nu gebeurd.
En spijtig genoeg is dat er dan niet.
Gelukkig wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan mogelijkheden in plaats van wat er niet kan. Via onze vereniging (VBN, Vereniging Biodanza Docenten Nederland) en ‘vereniging voor dansondernemers’ wordt er gekeken welke mogelijkheden er te creëren zijn en is er contact met de politiek en wetenschappers en wordt er gekeken naar influencers. Ook is het inmiddels wel bekend dat de wetenschap doordrongen is van het feit hoe belangrijk Dansen en muziek is.

Al met al hoop ik met vele docenten en dansers dat we weer licht mogen gaan zien en de prachtige vorm van Biodanza weer in contact mogen gaan doen.
En tot het zover is, wens ik een ieder warmte en rust in jezelf toe.

Liefs,
Hans

Hans Hokke

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.